PCB-ontwerpprincipes

May 25, 2024
Laatste bedrijfsnieuws over PCB-ontwerpprincipes

De specificatie van het PCB-ontwerp heeft rechtstreeks invloed op elk proces in de PCB-productie en de elektrische prestaties van het bord.
Uitstekende PCB-ontwerpactiviteit is een voorwaarde voor een gekwalificeerde hardware-ingenieur en is ook een belangrijke indicator om de algehele kwaliteit van een hardware-ingenieur te meten.
Om de standaardisatie van PCB-circuit board ontwerp en productopbrengst te verbeteren, de ontwerpmogelijkheden van iedereen te verbeteren en de groei van iedereen te versnellen,De redacteur heeft Daniel uit Benqiang Circuit Design Division uitgenodigd om met u te praten over PCB-ontwerp.Ervaring.
We zullen later een reeks artikelen over PCB-ontwerp lanceren. Vandaag zullen we eerst praten over de layoutontwerpprincipes in PCB-ontwerp en kijken naar de vereisten in dit verband.
1) De afstand van de rand van het bord moet groter zijn dan 5 mm.


2) Plaats eerst onderdelen die nauw verbonden zijn met de structuur, zoals aansluitingen, schakelaars, stopcontacten, enz.


3) Geef prioriteit aan de kerncomponenten en grotere componenten van het circuitfunctieblok, en plaats vervolgens de omringende circuitcomponenten met de kerncomponenten als centrum.


4) De componenten met een hoog vermogen dienen in een positie te worden geplaatst die de warmteafvoer bevordert.indien geleidende warmteafvoer wordt gebruikt, moeten zij dicht bij de stuurroos van het chassis worden geplaatst.


5) Componenten met een grote massa dienen te worden vermeden in het midden van het PCB en moeten dicht bij de vaste rand van het bord in het chassis worden geplaatst.


6) Onderdelen met hoogfrequente verbindingen zo dicht mogelijk bij elkaar houden om de verdelingsparameters en elektromagnetische interferentie van hoogfrequente signalen te verminderen.


7) Bewaar de ingangs- en uitgangscomponenten zo ver mogelijk van elkaar af.


8) Onderdelen met een hoge spanning moeten tijdens de debugging buiten bereik worden geplaatst.


9) Thermisch gevoelige componenten moeten uit de buurt van verwarmingselementen worden gehouden.


10) De indeling van instelbare componenten moet gemakkelijk te regelen zijn, zoals springers, variabele condensatoren, potentiometers, enz.


11) Overweeg de richting van de signaalstroom en regel de lay-out redelijkerwijs om de signaalstroomrichting zo consistent mogelijk te houden.


12) De lay-out van het PCB-circuitbord moet gelijkmatig, netjes en compact zijn.


13) Bij het uitleggen van onderdelen voor oppervlaktebevestiging:Er dient aandacht te worden besteed aan het zo consistent mogelijk houden van de padrichtingen om de montage en het solderen te vergemakkelijken en de mogelijkheid van overbruggen te verminderen.


14) De ontkoppelingskondensator moet dicht bij de stroominvoerterminal worden geplaatst.